Menu 9

Terjah The Lady Warrior - Nurmujahidah

coklat bear | 22:46 | 5Comments |
Assalamualaikum, (CB)

Malam ni kami rasa berminat untuk review one of the rising up blogger. Kami sebenarnya berminat dengan template yang Nurmujahidah guna ni. Kalau rujuk encik google template ni memang designer dari blogger templates ready made sediakan untuk para user. Mudahnya kita cuma perlu masukkan saja post tanpa ada major editing HTML. Kalau nak pinjam boleh? baru jadi kembar sikit. hihi XD. Ok jom review sama-sama


1) Mula-mula masuk kami nampak domain ualls. Memang jeles tengok blogger lain pakai dot com (.com) dan dot my (.my). Kami rasa nak jugak tapi kalau boleh nak sponsor. hihi XD abaikan. Tapi sebenarnya kami pelik pun ada sebab kalau domain selalunya memang ada ciri-ciri SEO tapi kami tak perasan ada keyword pun pada sebelah tajuk tu (refer sebelah tajuk blog yang ada favicon tu). Tapi kami suka sebab support our Malaysian act dan sarung url dot my (.my). 

2) Header Nurmujahidah simple sangat sampaikan kami rasa tiada tarikan pada bahagian atas. Diharapkan Nurmujahidah hire designer untuk wujudkan satu header yang menarik. Kami rasa header penting sebab ualls akan nampak lebih pro sebab design pada header potray the whole content of the blog. opss speaking ualls 

3) Kotak iklan ni memang kosong atau image undetected? Kami rasa ni pun masalah sebab nak iklankan sesuatu mesti ada tarikan. Pasal kami nampak iklan tu putih je blog ni pun sikit-sikit dipengaruhi. Jadi ualls jangan biarkan ye

4)  Sitemap memang baik sebab menepati ciri-siri SEO friendly. Bagus sangat

5) Readmore ni kami rasa macam cantik tapi kurang prefer. Kami lebih suka kalau nurmujahidah tunjuk entri sepenuhnya. Mudahkan pembaca untuk baca dan tunggu loading page kalau nak refresh entri penuh. Better buat 1 page 1@2 entri. Lebih menarik


6) Ping button ni kami rasa boleh ikut tutorial show hide button. Lebih kemas dan menarik.

7) Kami adore sangat ualls. Ikon ni semua sweet. Nak pinjam boleh? Kami suka sebab nampak kemas dan tersusun ikon tu semua


8) Bahagian ni menjadi masalah kalau guna template siap. Jadi siapa pun yang guna sila hormat pada creator template ni ye. Jangan remove link walaupun nampak kurang pro sebab gune template pakai siap.

Overall, blog nurmujahidah memang meletup. Banyak info dan kategori template ni sangat kemas. Kami memang suka. Kami nak review lebih-lebih tak mampu sebab template ni memang sudah baik digunapakai terus dari pengedar.hihi. Apa pun salam kenalan Nurmujahidah

Tunggu kami terjah, zass

5 comments:

  1. terima kasih magz.. bangga ittew.. haha

    ReplyDelete
  2. As salam. Wah... bagusnya... review blog Muja manis... terus nak letak blog cik kiah kat bloglist skrg jugak. Terbaiklah Cik Kiah. Selamat berkenalan

    ReplyDelete
  3. ittew suka baca blog muja... :3

    ReplyDelete
  4. wah...pro dlm review..msti cik kiah ni blogger otai kan :)

    ReplyDelete

Best View Mozilla Firefox@Google Chrome. Copyright© All Rights Reserved Magzbloggers Edited by MagzBloggers