Menu 9

Terjah Blog 3P

coklat bear | 23:02 | 15Comments |
Assalamualaikum, (CB)

Masa kami sekarang agak lapang malam ini. Jadi, seronok juga kalau dapat terjah blog-blog baru. Dalam banyak-banyak blog tadi (padahal tengok 2,3 blog saja..hihi XD), kami rasa blog bertuankan Pari-Pari Kayangan ini memang ada gaya tersendiri. Bukan sahaja Pari-Pari ni putih tapi sangat sentimental orangnya kot. Mana tidaknya, kami masuk-masuk blog terus ada muzik instrumental pianist Yiruma (Kiss The Rain). Selamat kami tak nangis. Kalau tak habislah maskara cair. huhu. Jom terjah blog ni !


1) SCM music player ni better compare dengan music player yang lain sebab mudah nak play/stop. Tapi kami rasa music player ni sedikit berat dan percaya atau tidak, inilah punca blog page loading sebanyak 2 kali. Makna kata mula-mula sudah buka, tapi blog page akan reload balik untuk buka sebab ada shockwave. Tidak menjadi masalah jika wifi atau broadband laju. In case, coverage teruk memang masalah

2) Shoutbox bergantung ni kami pun guna. Selain jimatkan space dalam blog, bagusnya orang akan nampak masa mula-mula terjah blog. Kedudukan margin pun baik sebab berdekatan menu navigation di atas header. Kami suka sangat sebab fibox memang friendly user.

3) Search box menarik dan sepatutnya ada. Bagus sebab 3P sedar kepentingan kotak search ni dalam membantu pembaca mencari entri berkaitan

4) Kedudukan kotak follower tidak sesuai. Kami rasa antara penyebab loading page lama disebabkan follower diletakkan di bawah header. Untuk capai tahap friendly user dan percepatkan loading page, kotak follower sesuai sangat kalau letak pada sidebar. Kami rasa follower 3P sudah ramai. Jadi sila sedekahkan sikit pada kami.ahaks gurau je XD


5) Kami kategorikan about this blog tu macam disclaimer/penafian. Kami rasa lebih baik 3P buatkan pautan link di menu bar. Sebabnya kami rasa lebih baik buat macam tu. Nampak blog lebih organise dan mengurangkan  sejumlah besar perkataan. 3P tak rasa macam tu? hihi

6) RSS, follow by email dan counter visitor memang sesuai diletakkan di sidebar. Kami suka sangat. Jeles tau ualls

7) Label pada bawah post sememangnya baik. Kami suka ada label sebab memudahkan untuk pasang breadcrumb. Jika breadcrumb ada, lebih bagus SEO 3P.  


8,9) Kami suka part ni. Kami adore sangat sebab 3P pandai buat show hide button. Jimat space ualls. Sekali klik berderet keluar facebook fanpage. Bagus sangat. Nak nangis tengok


10) N3? apa tu? oh kami baru faham. Singkatan perkataan buatkan kami pening sangat. Tapi kami suka sebab ada widget popular post. Bolehlah kami tahu serba sikit isi blog ni. Santai je kami rasa.


11) Recent visitors tu optional. Kalau nak letak ok je tapi kalau tak letak pon ok je. Kiranya kami tak beratkan sangat 3P letak tapi blog 3P kan.hehe sibuk je kami kan. Lagi satu, kami pelik kenapa banner exchange tu putih je. Ikut tema Pari-Pari Putih ke? Unik sangat.hihi XD

Overall, blog ni mengikut template siap. Cuma sarungkan saja. Semuanya nampak baik dari background sampailah ke bahagian susunan widget. Kami rasa blog ni bagus sebab ada pembaca, tukang komen dan visitors tersendiri. Kiranya ada identiti sendiri untuk bangunkan blog. Cuma kami lebih suka kalau 3P menggunakan sesetengah perkataan yang lebih mudah difahami. Kami kadang-kadang tergeliat lidah baca.hihi. Apa pun salam kenalan Pari-Pari Putih

Tunggu kami terjah, zass

15 comments:

  1. memang menarik blog 3P tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami pun suka ualls, cemburu sangat, hihi XD

      Delete
  2. krik krik krik... lol aku selaku pemilik 3P (kemaheng lagi ko singkatkan nama aku kan) berbesar hati dan berterima kasih le atas kunjungan korang kat blog aku yg x seberapa tu. Insyallah mana2 yang boleh diperbaiki demi masa depan blogger-blogger sedunia (hahahaha) aku akan perbaiki mana2 yg patut... sekian dulu laporan dari aku, sila datang lagi dn lagi dan lagi... wakakakakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerlass sangat, ualls mesti meletup-letup lepas ni, jom gosip-gosip dengan kami kalau ada cerita menarik, hihi XD

      Delete
    2. gossip jan tak gossip ha ha ha ha tetiba rasa meriah lak nak mengomen2 kat sini cik kiah...

      Delete
  3. untunglah,, jelez nih,, kah2

    ps- ooooiii cik kiah, nape tak leh comment guna url blog,, zzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. ualls cemburu ke? nanti kami gosip blog ualls pula ya, hihi XD

      Delete
    2. krik krik krik ko jan risau muja aku yakin mesti ko nya blog kena terjah dik cik kiah ni... teruskan usaha ko berblog la la la la

      Delete
  4. owner dia gila2 n sempoi n ramah, sbb tu ada rmai tukang baca, tukang komen kat blog ppp tu ^^

    err, tu bukan fibox, tp shoutbusuk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye erk kopi pasta. ahaks.kami pun manusia.ada silap jugak.kan..haha.tq betulkan kami

      Delete
    2. kopi pasta mmg kawan lama kepada blogger ppp yg gila gila bahasa tu mohon review blog dia jugak cik kiah... dia punya blog very rare lain dari yg lain past dagu ko tak leh nak katop balik bila gi blog dia harap maklong lol

      Delete
  5. Mak aihhh.. da kene review.. wallaweii cayalah pp !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Zaitul alhamdulillah... inilah untungnya jadi pelik mcm ppp wakakakakaka

      Delete
  6. huntungla blog datin kena review

    ReplyDelete

Best View Mozilla Firefox@Google Chrome. Copyright© All Rights Reserved Magzbloggers Edited by MagzBloggers